torsdag 27 juni 2013

Kärleksmums, ruggigt goda

Jättegoda och nyttigare kärleksmums, recept från Tasty-helth.se, jag har nästan kopierat det förutom annan smak på proteinpulvret, vanlig mjölk i glasyren istället för kokosmjölk samt mer topping och lite mer choklad i smeten.

Ingredienser:
1 sötpotatis
1 msk honung
3 msk nötsmör
1 msk kokosolja
1 ägg
1 äggvita
1/2 dl proteinpulver, jag använda choklad/banan
1/2 dl kakao
2 msk kokosmjöl
1 msk stevia
1/2 tsk bikarbonat
3 rutor hackad sockerfri mörk choklad

Glasyr:
ca 80 g sockerfri mörk choklad
3 msk mjölk
2 msk kallt kaffe
kokos till topping


Skala och hacka några hål i samt mikra en sötpotatis på full effekt i 7 minut, alternativt koka den mjuk på spisen. Blanda alla torra ingredienser. Mixa potatis med ägg, smör och honung med stavmixer. Tillsätt olja sen de torra ingredienserna. Häll i en smord form 18* 22 cm (jag körde i en rund form istället) och grädda ca 13 min i 175 grader, obs ta ut medan den är lite kladdig! Låt svalna innan du gör glasyr.
Gör glasyr genom att blanda alla ingredienser och smält ihop på spisen i kastrull eller i mikron i en minut. Häll över kakan och strö över kokos. Ät med gott samvet=)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar