Idag är det ju söndag och då brukar vi äta lite lyxigare frukost/brunch. Idag blev det kesella med banan, Hembakat bröd med skinka och ost, kaffe, juice och så provade jag ett recept på pannkaka med morot och cream cheese som jag gjorde om lite. Jag skulle rekommendera detta recept som kvällsmål eller mellanmål om du är sugen på något sött då det var precis samma smak som klassiska morotskakan och för mg blir det konstigt till frukost:)
Ingredienser för två pannkakor :
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 msk Stevia strö
2 tsk kanel
2 msk morots- eller annan fruktpuré
3-4 äggvitor
4 msk lättmjölk
Fyllning:
150 g minikeso
150 g lättkesella
4 msk cream cheese 5-9%
2 tsk stevia strö
1-2 tsk vaniljsocker
Ingredienser för två pannkakor :
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 msk Stevia strö
2 tsk kanel
2 msk morots- eller annan fruktpuré
3-4 äggvitor
4 msk lättmjölk
Fyllning:
150 g minikeso
150 g lättkesella
4 msk cream cheese 5-9%
2 tsk stevia strö
1-2 tsk vaniljsocker
Mixa pannkakssmeten och grädda i stekpanna, gör fyllningen och bred över, toppan med liven morot och rulla ihop. Mumma! ca 310 kcal per portion och helt klart mer mättande än morotskaka=)


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar