torsdag 13 juni 2013

Chokladbiskvier utan socker och smör

Eftersom kesella  är en helt underbar produkt som verkar fungera till det mesta så började jag klura på hur man skulle kunna göra favoritkakor som chokladbiskvier på ett nyttigare vis. Och mitt första försöka blev faktiskt väldigt lyckat och särskilt chokladcremen blev supergod! Botten blev inte lika seg som den blir med mandelmassa så vill man ha den konsistensen på botten får man köra orginal.

ca 14st små
Botten:
1,5 dl mandelmjöl
1-2 äggvitor lätt uppvispad
1-2 msk stevia strö
Blanda mjöl och stevia och tillsätt lite uppvispad äggvita i taget. klicka ut på en plåt ungefär storlek som en femkrona. Grädda i ca 8 minuter och låt svalna lite innan du lossar de från bakplåtspapperet och lägger på galler.

Chokladcreme:
2 dl kesella
2 msk kakao
1 tsk starkt kaffe
1 tsk vaniljpulver
2 msk stevia strö
1-2 äggula
100 g smält mörk sockerfri choklad
Blanda samman alla ingredienser och bred lite toppigt på undersidan av de kalla bottnarna.

Smält ca 50-100 g mörk sockerfri choklad och doppa kakorna i, låt kallna i kylen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar