Recept för 6 st hamburgare med bröd
Bröd:
500 g lättkesella
4 dl valfri blandning av mjöl utan gluten, jag använde 2 dl rismjöl, 1 dl mandelmjöl och 1 dl vetegroddar
4 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1- 2 tsk pizzakrydda
Blanda ihop alla ingredienser och forma till 6 bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ca 20 min i 200 grader. Knacka i botten på bullen för att testa o de är klara, de ska låta ihåligt.
Jag fick grädda några minuter extra ca 25-30 min men så har jag gasugn också så det kan nog variera så håll ett öga.
Köttfärs:
600 gram 5% nötfärs
2-3 vitlöksklyftor
1/2 chili hackad
salt och pepper
timjan
Bröd:
500 g lättkesella
4 dl valfri blandning av mjöl utan gluten, jag använde 2 dl rismjöl, 1 dl mandelmjöl och 1 dl vetegroddar
4 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1- 2 tsk pizzakrydda
Blanda ihop alla ingredienser och forma till 6 bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ca 20 min i 200 grader. Knacka i botten på bullen för att testa o de är klara, de ska låta ihåligt.
Jag fick grädda några minuter extra ca 25-30 min men så har jag gasugn också så det kan nog variera så håll ett öga.
Köttfärs:
600 gram 5% nötfärs
2-3 vitlöksklyftor
1/2 chili hackad
salt och pepper
timjan

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar