lördag 1 juni 2013

Pizza

Så här en lördagskväll vill jag äta något festligt, och då gjorde jag en enkel och nyttigare variant på pizza utan gluten, inspiration som vanligt från tasty-health.se. Men jag stekte den i stekpanna 5 min på varje sida istället för att grädda botten i ugnen, sen bredde jag på topping och så in i ugnen ca 5 min så osten smälte. Jättegott!
Recept för 2- 3 pizzor beroende på hur tunn du gör botten.
Deg:
2 dl rismjöl ( jag gjorde på 1 dl rismjöl, 1 dl mandelmjöl )
1/2 dl bake pro proteinpulver
3 msk kokosmjöl
2,5 tsk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk timjan
1 tsk oregeno
2 msk olivolja
3 dl vatten
Mixa allt med stavmixer, platta ut och grädda ca 5min på varje sida i stekpanna. Toppa med tomatsås gjord på passerade tomater, salt, peppar, timjan, oregano och vitlök samt valfri topping. Jag gjorde en hawaii=) Grädda i ugnen tills osten smälter.
Näringsvärde för 1 st pizzabotten ca 381 kcal, 21 g protein, 24 g kolhydraten, 24 g fett från olivolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar